top of page
Search
  • Admin

CSIYH1* Valkenswaard: Belgisch podium bij 6j

Updated: Nov 2, 2021

Op de Tops International Arena in Valkenswaard hebben onze landgenoten vanmorgen de finalerubriek voor de 6-jarige paarden volledig naar hun hand gezet! Het volledige podium was Belgisch met op kop Jos Verlooy en de Zangersheide-gefokte Emera Z (Emerald Van ’T Ruytershof – F: G.A. Stikkers). In een barrage met 21 deelnemers finishte de zoon van Axel Verlooy in 35.53 seconden en wist zo concurrentie het nakijken te geven!

Net na Jos Verlooy kwam de jonge Alexander Housen, die gisterenavond nog de CSI1* Big Tour wist te winnen. Housen kruiste met de Holsteiner hengst Uricas v/d Kattevennen (Uriko – F: Otto Boje Schoof) de meet in 35.99 seconden en kwam zo een kleine halve seconde tekort voor de overwinning. De 3de plaats was Melanie Gelin, die zich de afgelopen weken al meermaals in de prijzen wist te rijden in de rubrieken voor de 6-jarige paarden. Zij reed haar Zangersheide-gefokte Attoucha Hero Z (Aganix Du Seigneur – F: Gerry Marron & Luc Henry) door de eindmeet in 36.15 seconden en vervolledigde zo het Belgische podium. De Canadees Braden James was de enige buitenlander die de Belgische dominantie even kon doorbreken. Hij zette met de KWPN-gefokte Haley (Quality Time TN) de klok stil op 38.48 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. De 5de plaats was opnieuw voor ons land met Gregory Wathelet en zijn BWP-gefokte Mikias vd Bisschop (Cornet Obolensky – F: Stal den Bisschop). Zij kwamen door de eindmeet in 38.50 seconden.

Verder wist ook Katja Haep zich nog te klasseren. Zij werd 8ste met de Holsteiner Chupalina 2 (Clarimo – F: Harm Sievers).

Auteur: Rob Tijskens Foto's: © Galop.be

21 views0 comments

Comentarios


bottom of page